Familia BIZ

M-am născut pentru a doua oară

10599573_10152393826635863_785980459070028537_n-2Departe de mine gândul că după o participare la Ziua Inovației, din cadrul Zilelor BIZ aveam să ajung să fac parte din familie. O pregătire atentă a unui speech în 2014, m-a făcut să am scena doar pentru mine preț de 10 minute. Înainte de pauza de masă, ultimul vorbitor din panel și cel mai neexperimentat m-au făcut să-mi schimb discursul din ceea ce repetasem 3 zile la rând într-unul de moment. Am ales sa improvizez, am ales să mă bazez pe public și pe invitații Martei. Publicul este constant: oameni din media, din agenții, bloggeri, fel și fel…unde, eu ca inginer, aveam să-i cunosc treptat pe toți. De la directori de comunicare, la oameni din spatele campaniilor, de la responsabili de CSR la directori de vânzări, de la oameni simpli la oameni și mai simpli. A fost nevoie de o clipă să-mi dau seama că această comunitate este mediul în care vreau să mă învârt pentru a învăța. pentru a performa sau pentru a derula pur și simplu proiecte noi.

1 an mai târziu, după alte 7 evenimente Biz, am urcat pe scenă pentru Ziua dedicată Responsabilității sociale cu această prezentare. Am știut că publicul e prietenos, am știut că așteaptă să le spun despre cum am reușit și de ce a fost nevoie să realizăm un proiect minunat și nu prezentarea proiectului cu a,b,c-uri. Am vorbit despre FUN…draising, am identificat probleme ce apar în logistică și cum să stai la masă cu cei mai mari din companii. Au urmat două tabere, una de vară și una de iarnă, care m-au determinat să-i iubesc pe acești oameni. M-au determinat să-i caut și să le spun despre comunitatea pe care o creasem.

Am renăscut pentru că am ales să nu fiu omul plastic, inginerul cu liniuțe și ruletă. Am ales să fiul omul de astăzi care crede în valorile românești, în oameni devotați, plini de entuziasm și de voie bună și care au povești minunate în pokemonii din spatele lor.

Mulțumesc BIZ, pentru ce?…știi tu foarte bine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *